Coaching

Kwetsbaarheid en het leven

Een gebrek aan zelfvertrouwen of een negatief zelfbeeld hebben vaak één of meerdere van onderstaande punten als oorzaak:

De angst voor wat anderen vinden;
Onszelf vergelijken met anderen;
Het gevoel hebben dat we niet … genoeg zijn (vul zelf de puntjes maar in);
Onze onzekerheid en opvattingen over wat we zouden moeten doen en wie we zouden moeten zijn.

Hierdoor voelen we ons regelmatig kwetsbaar en staan we bloot aan gevoelens als angst, spanning, ongemak, verdriet, teleurstelling en schaamte. Deze gevoelens ervaren we over het algemeen als negatief en willen we het liefst controleren/vermijden. Dit kunnen we op verschillende manieren bereiken. Zo kunnen we streven naar perfectie.  Ons op alle mogelijke manieren verdoven en afleiden (door middel van werk, tv, social media, snacks, gamen, drugs of alcohol). Piekeren, piekeren en nog eens piekeren. Of we kunnen specifieke mensen en situaties gewoon letterlijk uit de weg gaan. En zo zijn er nog tal van mogelijkheden.

Door de vermijding en de controledrang lopen we veel liefde, verbondenheid, geluk en andere positieve emoties mis. Langzaamaan komen we daardoor vast te zitten in een neerwaartse spiraal.

Door middel van coaching wil ik je graag ondersteunen in en stimuleren om onzekerheden te gaan trotseren, risico’s te nemen en jezelf emotioneel open te gaan stellen. Het doel dat ik hiermee hoop te bereiken is dat je jezelf kan gaan accepteren zoals je bent (met al je gevoelens en gedachtes). Je liefdevoller voor jezelf kan gaan zijn. Waarna je kan ontdekken wat jou kwaliteiten en talenten zijn en kan bepalen wat je echt van waarde vindt. Op basis daarvan kan je actie gaan ondernemen en veel waardevolle ervaringen op doen.

Op zoek naar meer zelfvertrouwen? Ik kom graag met je in contact!

Kwetsbaarheid en gewicht

Een onderdeel in ons leven waar het hebben van een negatief zelfbeeld of een gebrek aan zelfvertrouwen hoogtijd viert is in onze verhouding met ons uiterlijk en dan voornamelijk ons gewicht.

Als we niet oppassen worden we de hele dag overspoeld met oordelen, ideaalbeelden, do’s en dont’s, de wereld aan diëten, gezondheidshypes, sportregimes, fit girls, killer body’s, super foods en healthy mindsets. Goed bedoeld, ga ik vanuit, maar ook een bron van veel onzekerheid en schaamte. Het laat ons makkelijk geloven dat we zwak, lelijk en niet goed genoeg zijn, en er dus niet bij horen.

Hoe je er ook uitziet, je zou jezelf mogelijk kunnen herkennen en/of verwikkeld zijn in een strijd met

je gewicht
je eetpatroon
de verleidingen van eten
negatieve gedachten over jezelf
en de door jezelf opgestelde regels van wat allemaal wel en niet mag/moet.

 Door middel van coaching wil ik je graag ondersteunen in en stimuleren om onzekerheden te gaan trotseren, risico’s te nemen en jezelf emotioneel open te gaan stellen.

Het doel dat ik hiermee hoop te bereiken is dat je een andere relatie krijgt met jouw uiterlijk en gewicht. Hierdoor kan je jezelf gaan accepteren zoals je nu bent (met je huidige gewicht, gevoelens en gedachten). Je kan liefdevoller voor jezelf gaan zijn.  Waarna je kan bepalen wat je echt van waarde vindt. Op basis daarvan kan je acties gaan ondernemen zodat je kan worden wie je eigenlijk stiekem zou willen zijn.

Worstel je ook met je gewicht en zou je daar graag anders mee omgaan? Ik help je graag.

“Vulnerability is the birthplace of innovation, creativity and change.”
Brene Brown

Kennismaken?

Ik maak graag kennis met je onder het genot van een (virtueel) bakje koffie of thee!